Image result for لوگو کودکان کار"

مقدمه:کودکان کار به کودکان کارگری گفته می‌شود که به صورت مداوم و پایدار به خدمت گرفته می‌شوند، به طوری که این امر آن‌ها را در بیشتر اوقات از رفتن به مدرسه و تجربهٔ دوران کودکی بی‌بهره می‌سازد و سلامتروحی،روانی و جسمانی آن‌ها را تهدید می‌کند.

  

متن:

در جامعه امروزی،شاهدحضوربچه هایی هستیم که بنا به دلایل متعدد ساعت ها    ازاوقات شبانه روزی خود را درپشت چراغ قرمز به انتظار رانندگانی هستند که ازراه برسند تا شاید از روی ترحم والبته نه از روی نیاز،اقدام به خریدکالاهای نه چندان باارزش ازآنها نموده تابه این طریق بتوانند نان شبی رابرای خود فراهم نمایند.   

البته اگربخواهیم دلایل بروز چنین پدیده ی ناخوشایندی را موردبررسی قراردهیم متوجه میشویم که عوامل زیادی درشکل گیری این معضل اجتماعی دخیل هستندکه درادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

  

...........(دلایل کار کردن کودکان کار)............

  

کودکانی که بیش از یک کارگر کار می‌کنند/ بکارگیری کودکان کار در مشاغل ممنوعه 

  • 1) ساختار خانواده

  • 2) فقر: البته رابطه فقر و کار کودک به سادگی قابل تبیین نیست. مطالعات اخیر نشان می‌دهند که احتمال فرستادن کودکان به سر کاربه جای مدرسه توسط خانوار با افزایش ثروت تولیدی خانوار،  وقتی ثروت کم یا زیاد است، کاهش می‌یابد اما در میانه‌های ثروت این احتمال افزایش می یابد.

  • 3) تغییرات اقتصادی ناگهانی ناشی از جنگ و … (که منجر به مهاجرت به کشورهای همسایه برای کار با دستمزد بیشتر می‌شود)

  • 4) هزینهٔ تحصیل و نظام آموزشی نادرست و کیفیت پایین مدارس و معلمان: کودکان در طول دوره تحصیل برای خانوار فقط هزینه دارند، و زمانی این هزینه‌ها جبران می‌شود که بعد از اتمام تحصیلات مشغول به کار شوند. بعضی از خانوارهایی که در منطقه‌ای زندگی می‌کنند که در آن کیفیت آموزش پایین است به این مسئله فکر می‌کنند که به علت کیفیت پایین آموزش، فرزند آن‌ها در آینده توانایی رقابت با کودکان دیگر که در مدارس با کیفیت درس می‌خوانند را ندارد، در نتیجه امکان جبران کم می شود

  • 5) شوک‌های اقتصادی و غیر اقتصادی که درآمد خانوارها را تحت تأثیر قرار می‌دهند: توجه شود که شوک‌های منفی لزوماً منجر به افزایش کودک کار نمی‌گردند، و همچنین شوک‌های مثبت نیز لزوماً منجر به کاهش کودک کار نمی‌گردند.

  • 6) ناکارایی و نقص بازارهای مالی و اعتباری: در کشورهای توسعه یافته که بازارهای مالی و اعتباری از نقص کمتری برخوردار هستند، خانوارهای نیازمند می‌توانند وام‌های بلند مدت دریافت کنند و با آن وام فرزندان خود را به مدرسه بفرستند به جای آنکه به علت نیاز مالی آن‌ها را به سر کار بفرستند. 

  • 7) نگرش‌های غلط فرهنگی و قومی:به عنوان مثال بعضی از فرهنگ‌ها اعتقاد دارند که پسر باید کار کند تا مرد شود، یا دختر نیازی به تحصیل ندارد چون باید زود ازواج کند و در نتیجه به جای تحصیل در  مدرسه کارهای خانه را انجام می‌دهد تا برای ازواج آماده شود.

.........(شعر های درارتباط  کودک کار).........

  • برای تو می نویسم ...

  • تویی که هر بار می بینمت غم تلخی در وجودم تازه می گردد...

  • تویی که حاصل بی رحمی روزگاری ...

  • تویی که تکه نانی را با سرما و گرمای هوا، می خری ...

  • تویی که کودک کاری ...

  • تویی که شب ها به جای ناز بالش کودکانِ پول، آجر و سنگ زیر سر کوچکت می گذاری ...

  • تویی که فقر را با آن دستان کوچکت احساس کردی ...

  • تویی که نه سیاست بلدی، نه دروغ پردازی،

  • تویی که در آمار، وجود نداری و در پیش چشم ما از گرسنگی رنج می بری ...

 

راهکار:

.....(چه باید کرد؟)......

 ØªØµÙˆÛŒØ± مرتبط

پیشگیری بهتر از درمان است. قبل از آنکه برای کودکان خیابانی کاری انجام دهیم، باید از ایــن مــعــضــــل اجــتــمــــاعــــی پــیــشــگــیـــری کــنــیــم؛ یــعــنــی خانواده‌های بی‌بضاعت و کم درآمد را که زیر خط فقر و در وضعیتی بسیار سخت در چنگال فقر گرفتار هستند، شناسایی کنیم و آنها را برای دریافت کمک مالی به نهادها و سازمان‌های مربوط معرفی نماییم‌. همچنین ضروری است برای خانواده‌هایی که معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق باعث جدایی کودکان از آغوش گرم آنها می‌شود، اقدامات اساسی انجام دهیم. به این منظور، ابتدا این خانواده‌ها باید تحت آموزش قرار گرفته و سپس برای والدین معتاد زمینه ترک اعتیاد فراهم گردد و برای اشتغال آنها نیز چاره‌ای اندیشیده شود. باید پـذیـرفـت کـه در جـامـعـه مـا مـعـضــل کــودکــان کـار و خیابانی به مرحله حاد خود رسیده است و باید نسبت به این مـعضل اجتماعی از خود واکنش نشان داد. باید توجه داشت که حمایت و حفاظت از کودکان خیابانی و ایجاد شرایط و امکانات زندگی برای آنها وظیفه کل جامعه است.حال پرسشی که مطرح می‌شود این است ‌که برای این کودکان چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ ‌باید ابتدا از تعداد این کودکان و وضعیت اقتصادی خانواده‌های آنان آمار دقیقی را به دست آوریم تا بتوانیم برنامه‌ریزی کارشناسانه‌ای انجام دهیم. با داشتن این آمار می‌توان مشخص کرد که چه تعداد از این کودکان دارای خانواده هستند و علت روی آوردن آنان به خیابان‌ها را جست‌وجو نمود. سـپس لازم است که به فـکـر سـامـان‌دهـی آنـها باشیم؛ البته این اقدام باید به طور مداوم در سطح جامعه از جمله در کلان‌شهرها صورت بگیرد.

 

امیدواریم روزی فرارسد که جامعه ما هم ازنظرفرهنگی ورشد آگاهی والدین والدین وهم ازنظراقتصادی به مرحله ای ازپیشرفت برسد که دیگرشاهد گرفتاریها ومشکلات این چنینی نباشیم وفرزندان وکودکان این مرز وبوم  اززندگی ولذتهای دوران کودکی نهایت بهره راببرند ودرفضایی آرام وعاری ازدغدغه فقرونداری بتواننداستعدادهای خدادادی وناب ایرانی رابه مرحله شکوفایی برسانندوشاهدایرانی سربلنددرتمام زمینه هاباشیم انشاءلله.به امید تحقق آن روز/والسلام

...(مستند کوتاه در ارتباط با کودکان کار)...

با زدن لینک پاین فیلم را تماشا یا دانلود کنید

↓↓↓

https://as2.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/0b23693ec70ac185f324f1a1cee8e3256843017-270p__60840.mp4

 

نوع مطلب : <-PostCategory->
برچسب ها :
نوشته شده در جمعه 29 آذر 1398 توسط ابوالفضل شکوهی| تعداد بازدید : 22
اخرین مطالب


درباره وبلاگ

آرشيو وبلاگ
نظرسنجي
آمار وبلاگ
افراد انلاین : 1
کل بازديد : 294
بازديد امروز :1
بازديد ديروز : 5
ماه گذشته : 6
هفته گذشته : 6
سال گذشته : 74
تعداد کل پست ها : 1
نظرات : 0

پشتیبانی قالب


Powered By
rozblog.com